Više desetaka grčkih neonacističkih aktivista koje je vodio zastupnik stranke Zlatna zora, upalo je u utorak u školu u predgrađu Atena kako bi spriječili da se u nastavu uključe djeca izbjeglica, objavili su gradska uprava i ministarstvo obrazovanja.

Vrijeđali su i prijetili nastavnicima i roditeljima na sastanku udruge roditelja djece dok su razgovarali o uključenju 20 djece iz obližnjeg izbjegličkog logora.

Prema gradskoj upravi Perame, predgrađa Atene gdje se nalazi škola, zastupnik Zlatne zore Yanis Lagos kritizirao je gradonačelnika.

Zastupnik Lagos, kojem se sudi od travnja 2015. zajedno s vodećim članovima Zlatne zore zbog osnutka kriminalističke organizacije, trebao bi biti pod policijskim nadzorom.

Ministarstvo obrazovanja oštro je priopćenjem osudilo taj incident i ponovilo da će jamčiti pristup obrazovanju djeci izbjeglicama u Grčkoj kojih ima više od 8000 nakon migrantskog vala 2015. godine.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.