Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Uhvaćeni provalnici u Mamićevu kuću

Zagrebačka policija uhvatila je četiri osobe, ukjučujući dvojicu maloljetnika, koje sumnjiči da su početkom veljače provalili u vilu Zdravka Mamića i ukrali nakit i satove vrijedne 400.000 kuna.

Za tu provalu osumnjičeni su mladići od 26 i 20 godina te još dvoje maloljetnika koji su 5. veljače došli VW touranom zagrebačkih oznaka do Mamićeve kuće na zagrebačkom Tuškancu iz koje su potom ukrali vrijedan nakit i satove, izvijestila je zagrebačka policija ne otkrivajući identitet provalnika ni žrtve.

Zagrebačkim policajcima su na razrješenju tog slučaja pomagali policajci iz Velike Gorice otkud je, prema neslužbenim informacijama dio osumnjičenika, dok preostali dolaze iz Bjelovara. Zasad nema informacija da su policijski istražitelji uspjeli pronaći plijen.

Taj se slučaj prvo vodio kao pokušaj provale koji je policiji prijavila obitelj Mamić, no kasnije je utvrđeno da je riječ o provali jer su članovi obitelji shvatili da su pokradeni.

To nije prvi put da se obitelj Mamić našla na meti lopova jer je u ožujku 2010. provaljeno u kuću Mamićeve supruge Vanje Mamić iz koje je ukradeno više ženskih torbi, novčanici i uređaji u vrijednosti od nekoliko sotina tisuća kuna.

Mamić, koji je nedavno podnio ostavku na mjesto izvršnog predsjednika Dinama i sam se, prema sumnjama Uskoka, našao s druge strane zakona zbog porezne prevare i izvlačenja milijunskih iznosa iz Dinama.

Komentiraj