Uhićeni zbog više od osam kila “trave”, policija pronašla i bombu

Dvije su osobe privedene a protiv jedne je podnesena kaznena prijava nakon što je policija u Petrinji i Zagrebu kod njih pronašla više od osam kilograma marihuane i više od šesto stabljika indijske konoplje koju su uzgojili, objavila je sisačka policija.

Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke su, u suradnji s Policijskom upravom zagrebačkom, dovršili višemjesečno kriminalističko istraživanje nad više hrvatskih državljana, objavila je policija.

Pretražene su kuće 56-godišnjaka i 60-godišnjakinje s područja Petrinje i 44-godišnjaka s područja Zagreba, kod kojih je ukupno pronađeno 654 stabljika indijske konoplje, 8975 grama droge marihuana, 30 ml ekstrakta konoplje, ručna bomba, ručno izrađena cijev, spremnik i tromblonski nastavak za automatsku pušku, 99 komada raznog streljiva, 4492 grama duhana te predmeti i uređaji koji su služili za uzgoj droge u tri improvizirana laboratorija.

Osumnjičeni je 56-godišnjak, uz kaznenu prijavu za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama te neovlašteno posjedovanje oružja, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke, a prijavljen je i prekršajno.

I 44-godišnjak s područja Zagreba predan je pritvorskom nadzorniku, uz prijavu za neovlaštenu proizvodnju i promet droge.

Protiv osumnjičene 60-godišnjakinje je Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku podnijeta kaznena prijava za isto kazneno djelo, objavila je sisačka policija.

Komentiraj