Uhićena zbog korupcije: Maja Šupe više nije sutkinja!

Državno sudbeno vijeće (DSV) u petak je objavilo da je Maja Šupe, šibenska sutkinja uhićena zbog korupcije, razriješena sudačke dužnosti.

“Maja Šupe, sutkinja Općinskog suda u Šibeniku, razrješava se sudačke dužnosti s 29. rujna 2022., na vlastiti zahtjev”, stoji u obavijesti o sjednici DSV-a koja je održana u petak.

Njezin odvjetnik Krešimir Škarica je Županijskom sudu u Splitu poslao novi zahtjev za puštanjem na slobodu pa će ona vjerojatno danas i izaći iz zatvora na splitskim Bilicama.

Podsjetimo, ​Maja Šupe je ranije ovog mjeseca pritvorena zajedno s ​odvjetnikom Branimirom Zmijanovićem i poduzetnikom Blažom Petrovićem, o čemu smo ekskluzivno izvijestili.

Svi su osumnjičeni za kazneno djelo primanja i davanja mita. Istražni zatvor Uskok je tražio zbog opasnosti od ponavljanja djela te opasnosti od utjecaja na svjedoke. Tužiteljstvo ih sumnjiči za koruptivna nedjela u kojima je sutkinja primila mito od 15 tisuća eura da donese oslobađajuću presudu Blažu Petroviću, a u svemu je posredovao odvjetnik Zmijanović.

Blaža Petrovića, uhićenog zbog mita za sutkinju Šupe, DORH već goni pred sudom i zbog krivotvorenja

Ključni svjedok protiv Blaža Petrovića i Maje Šupe potapa Petrovića i zbog utaje 15 milijuna kuna poreza

Komentiraj