Ugostitelji su naučili istaknuti kvalitetu proizvoda

Autor:

TZ Požeško-slavonske županije

Turistička zajednica Požeško-slavonske županije svojim radionicama održanim u sklopu projekta ‘Zlatna Slavonija Eno & Gastro’ omogućila je da restorateri, proizvođači i ugostiteljski djelatnici nauče još bolje prezentirali svoju ponudu

TZ Požeško-slavonske županije u ovoj godini započela je niz edukativnih radionica za poduzetnike na temu gastronomije i enologije kako bi usvojili znanja i vještine u rasponu oblikovanja proizvoda, kontinuirano osiguravanje njegove kvalitete, uspješnog tržišnog plasmana, a sve s ciljem podizanja ukupne usluge ugostiteljskih objekata i unapređenja eno gastronomske prezentacije. Nakon radionice na temu gastronomije i nekoliko vinskih radionica održanih u travnju, u rujnu su održane dvije radionice za ugostiteljske djelatnike na teme Jaka alkoholna pića i likeri te Uvod u kavu i zanimanje bariste.

Jaka alkoholna pića i likeri

13. rujna 2022. u ugostiteljskom objektu Kazališna kavana u Požegi održana je radionica na temu Jaka alkoholna pića i likeri u organizaciji TZ Požeško-slavonske županije u sklopu projekta „Zlatna Slavonija Eno & Gastro“. Radionica je bila namijenjena vlasnicima i osoblju ugostiteljskih objekata/restorana te proizvođačima jakih alkoholnih pića koju je održao poznati hrvatski sommelier Darko Lugarić.

Poznati hrvatski sommelier Darko Lugarić održao je za ugostitelje i proizvođače radionicu “Jaka alkoholna pića i likeri”. FOTO: TZ Požeško-slavonske županije

Kroz teorijski i praktični dio polaznicima je prezentirano:

– Sirovine za proizvodnju alkohola

– Osnovno o destilaciji

– Fermentacija

– Pravilan odabir čaša za destilate i likere

– Degustacija dvanaest destilata i likera iz Požeško-slavonske županije

„Radionica je bila namijenjena restoraterima, proizvođačima i ugostiteljskim djelatnicima kako bi naučili približiti svoje proizvode i znali ih prezentirati krajnjem potrošaču. Proizvođači ponekad misle da su njihovi proizvodi svima dostupni i da ih ne treba naglašavati, ali ono što je kvalitetno i lokalno treba posebno naglašavati, što su na radionici i naučili“, rekao je predavač i sommelier Darko Lugarić.

Uvod u kavu i zanimanje bariste

U restoranu Grgin dol u Požegi 14. rujna 2022. održana je radionica na temu Uvod u kavu i zanimanje bariste u sklopu projekta „Zlatna Slavonija Eno & Gastro“ u organizaciji TZ Požeško-slavonske županije. Radionica je bila namijenjena vlasnicima i osoblju ugostiteljskih objekata/restorana kako bi se upotpunilo i podiglo na višu razinu restoransko iskustvo te kako bi dobili ideje o sljubljivanju kave s desertom. Specijalist za kavu Domagoj Trusić održao je uvodno predavanje o profesionalnom radu s kavom, praktično demonstrirao protokol i anatomiju espressa te održao pokaznu vježbu za polaznike.

Male tajne o kavi i pripremi kave otkrio je sudionicima specijalist za kavu i predavač Domagoj Trusić koji je rekao: „Najvažnija stvar kada je priprema kave u pitanju je da osoba koja priprema kavu doživi to kao ritual, ali također i osoba koja ispija kavu da doživi ispijanje kave kao ritual.“

Specijalist za kavu Domagoj Trusić u sklopu projekta ‘Zlatna Slavonija Eno & Gastro’ održao je radionicu o kavi i zanimanju bariste. FOTO: TZ Požeško-slavonske županije

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.