UEFA otkazala ovosezonsko izdanje Lige mladih

Izvršni odbor UEFA donio je odluku o otkazivanju ovosezonskog izdanja Lige mladih. Kao razloga je navedena pandemija koronavirusa i njen učinak na odigravanje natjecanja.

Hrvatski predstavnik u natjecanju trebao je biti Dinamo koji se plasirao na temelju odluke Izvršnog odbora HNS-a iako je u trenutku prekida Prve HNL za juniore vodeća momčad bio Hajduk. Vodstvo saveza je odlučilo da će se gledati prosjek osvojenih bodova u odnosu na broj odigranih utakmica, a tu su Plavi imali prednost obzirom da su imali dva boda zaostatka za Bilima uz odigranu utakmicu manje. Dinamo je prvu utakmicu trebao imati 2. ili 3. ožujka protiv Rosenborga u Maksimiru, no norveški predstavnik se prošlog tjedna povukao iz natjecanja.

UEFA je prvotno odlučila izmijeniti ovosezonski format natjecanja i odgoditi njegov početak, ali različite mjere koje su nametnule zdravstvene vlasti širom Europe nastavile su se razvijati od tada. Jedna od njih su različita ograničenja prilikom putovanja koja utječu na klubove koji sudjeluju u natjecanju stvarajuću velike poteškoće u organiziranju utakmica, a dva kluba su već odustala od sudjelovanja.

Izvršni odbor UEFA-e stoga je zaključio da ne postoji mogućnost daljnjeg odgađanja početka natjecanja te da se zdravlju i sigurnosti igrača mladih mora dati najveći mogući prioritet.

Nažalost, uvjeti za ponovno pokretanje ovog međunarodnog natjecanja mladih nisu ispunjeni u trenutnim okolnostima, a konzultirani su i Odbor za UEFA-ina klupska natjecanja i Europsko udruženje klubova koji su podržali ideju da se iznimno otkaže ovosezonska UEFA-ina liga mladih, navodi se u priopćenju UEFA-e.

Komentiraj