FaH

UEFA: Euro će se možda igrati bez gledatelja

Europa ponovno drhti nakon posljednjeg terorističkog napada koji se ovaj put dogodio u Bruxellesu. Prema posljednjim informacijama iz Belgije, 34 osobe smrtno su stradale, dok ih je više od stotinu ozlijeđeno. Sigurnosne službe na najvišem su mogućem nivou još od posljednjeg krvavog pira u Parizu, ali jednostavno nije moguće osigurati stopostotnu sigurnost građanima Europe. Toga je svjesna i UEFA, koju za nešto više od dva mjeseca čeka Europsko prvenstvo u Francuskoj.

Potpredsjednik UEFA-e Giancarlo Abete ponovio je nakon napada u Giancarlo Bruxellesu da bi se neke utakmice mogle igrati pred praznim tribinama.

“Euro 2016 nije događaj koji možete odgoditi ili otkazati. Nemoguće je otkloniti opasnost koja prijeti, ali isto tako nitko ne može prekrižiti opciju da se utakmice zbog sigurnosnih razloga igraju pred praznim tribinama”, objasnio je Abete.

Najveći problem sigurnosnim službama neće predstavljati osiguranje stranih delegacija, reprezentacija i sportskih objekata, nego spontana okupljanja navijača koji bi mogli postati meta terorističkih napada.

Komentiraj