Udruga Glas poduzetnika: “Želi li Alemka Markotić namjerno uništiti turističku sezonu?”

Udruga Glas poduzetnika zatražila je od Nacionalnog stožera civilne zaštite da njegovi članovi prestanu davati izjave koje obeshrabruju turiste od dolaska u Hrvatsku, prenosi N1.

Poduzetnici, obrtnici i zaposlenici imaju velika očekivanja od sezone i nepotrebno ih se zastrašuje ovakvim izjavama, kažu iz udruge Glas poduzetnika.

Udruga Glas poduzetnika želi upozoriti da su izjave članova Nacionalnog stožera civilne zaštite koje se tijekom proteklih nekoliko tjedana pojavljuju u javnosti izuzetno opasne za nastavak sezone koja bi omogućila poduzetnicima i obrtnicima oporavak. Jučerašnja izjava dr. Markotić posebice je uznemirila naše članove koji su već do sada podnijeli najveći teret korona-krize, bez ikakve pomoći, obeštećenja i bez kreditnih linija. Kao što smo već mnogo puta istaknuli, poduzetnici ne mogu nastaviti poslovati u ovakvim uvjetima i pod ovakvim pritiscima.

Naime, mnogobrojni poduzetnici i obrtnici očekuju značajne prihode od sezone, kako bi se uspjeli oporaviti od izuzetno teške godine, koja im je gotovo uništila poslovanje i ugrozila egzistenciju. Turisti se sve više ohrabruju na putovanja, što predstavlja “slamku spasa” za mnoge tvrtke i turističke djelatnike koji već predugo ne rade. Smatramo da ne trebamo posebno isticati da Hrvatska ovisi o prihodima iz turizma i da većina BDP-a ovisi upravo o turističkom sektoru.

Izjave kojima se zastrašuju turisti, poduzetnici i turistički djelatnici ne doprinose oporavku od krize, kao ni spasu gospodarstva. UGP smatra da bi Nacionalni stožer civilne zaštite konačno trebao prestati raditi protiv poduzetnika i njihovih zaposlenika te im omogućiti normalan rad. Smatramo da se izjavama dr. Markotić nameće pitanje o tome želi li namjerno uništiti nadolazeću turističku sezonu, poduzetnike, obrtnike i zaposlenike.

Ovim putem zahtijevamo od Vlade Republike Hrvatske i Nacionalnog stožera civilne zaštite jasan plan otvaranja gospodarstva i popuštanja mjera. Nakon više od godine dana, smatramo da su poduzetnici i zaposlenici zaslužili znati kakva im je budućnost. Također, smatramo da se treba prestati zastrašivati građane s nepotrebnim izjavama.

“Doista je nevjerojatno u kojem trenutku i s koje pozicije se ide s ovako apokaliptičnim izjavama. Stječe se dojam da se ciljano pokušava uništiti sezona koja je bitna mnogim poduzetnicima, ali i državi. Stoga tražimo da se odmah prestane s ovakvim nebuloznim izjavama”, rekao je Hrvoje Bujas, predsjednik udruge Glas poduzetnika.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner