Udruga Franaka najavila skupnu tužbu protiv banaka i za dužnike kredita u eurima

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Udruga Franak u utorak je pozvala sve dužnike kredita u eurima s promjenjivim kamatama ugovorenim prije 2010. godine da se učlane u njihovu udrugu te pravno izbore svoje nezakonito naplaćene kamate.

“Pozivamo sve zainteresirane dužnike u euro kreditima da se učlane u Udrugu Franak i ostvare mogućnost podizanja privatne skupne tužbe protiv banke zbog nezakonitih povećanja kamata te mogućnost savjetodavne pomoći u privatnim tužbama”, stoji na službenoj stranici Udruge Franak.

Najavljuju kako će za članove Udruge Franak koji su između 10. rujna 2003. i 31. prosinca 2008. godine ugovorili kredite s valutnom klauzulom EURO i promjenjivom kamatnom stopom u jednoj od 7 banaka osuđenih pravomoćnom presudom u kolektivnom sudskom procesu organizirati podizanje privatne skupne tužbe na temelju glave 15. Zakona o parničnom postupku.

Pripreme za skupnu tužbu najavljene su za 1. lipanj. Tužbu će, dodaju, podignuti na temelju pravomoćno dobivene tužbe za nezakonito mijenjanje kamata od banaka u slučaju Franak.

Udruga Franak – POZIV SVIM DUŽNICIMA u kreditima s valutnom kaluzulom u EUR!

POZIV SVIM DUŽNICIMA u kreditima s valutnom kaluzulom u EUR! Udruga Franak poziva sve euro dužnike u kreditima s promjenjivim kamatama, ugovorenim prije 2010. godine, da se učlane u Udrugu Franak i izbore pravno svoje nezakonito naplaćene kamate.

Komentiraj