U Zagrebu se od rujna opet šire parking zone

Grad Zagreb od 1. rujna proširuje naplatne zone parkinga. Cijene parkiranja neće se mijenjati. Sat parkiranja u III. zoni bit će dvije, u II. zoni pet, a u I. zoni 12 kuna, priopćili su iz Grada

Prema izmijenjenom Pravilniku u prvoj zoni će biti cijela Medvedgradska i Mlinarska ulica. U drugu zonu ulazit će kvartovi: Središće, Savica, Medvešćak. U trećoj zoni će se plaćati na parkiralištu uz autobusni terminal na Vrapčanskoj aleji, oko doma zdravlja u Vrabečaku 4, uz Tržnicu Vrapče te Szabin odvojak.

“Počeli su u nedjelju stavljati automate za naplatu parkinga bez da nas se ništa ne pita. To nije u redu”, rekao je za 24sata Milenko Kovačević, predstavnik stanara u zagrebačkom Središću.

Kovačević kaže da se ovakve odluke ne smiju donositi ad hoc. “Nama nije nikakav problem naplata parkinga veći je problem što se izbjegava rasprava i time konstruktivni prijedlozi. Ako se već plaća onda neka nam osiguraju i parkinge. Stanari moraju parkirati i na nogostupe zbog nedostatka mjesta. Pokušao sam od grada dobiti informacije o povlaštenim kartama za parking, ali ni to nisam uspio”, kazao je Kovačević.

Komentiraj