Pixabay

Zagrebački Zoološki vrt organizira tematski vikend o afričkim močvarama, na čijim obalama obitavaju mnogobrojne vrste ptica i na koje dolaze mnoge ptice selice, najavljeno je iz Zoološkog vrta.

Močvare su prirodni rezervati za mnogobrojne sisavce, kukce, vodozemce, gmazove i ptice, a one afričke upravo su zimi najbogatije. “Što se u afričkim močvarama događa tijekom zime, a što tijekom ljeta, tko tamo ima stalno prebivalište, a tko povremeno boravište, te mnogo drugih zanimljivosti, posjetitelji će moći doznati u edukativnom kutku u Tropskoj kući. Tamo će im se pridružiti i crvenouha kornjača koju će moći dodirnuti”, najavljuje Zoološki vrt.

Neke od afričkih ptica močvarica posjetitelji ZOO-a moći će uživo upoznati u volijeri izgrađenoj u sklopu prve faze modernizacije zagrebačkog Zoološkog vrta. Zahvaljujući njoj posjetitelji sada mogu ući u nastambu i vidjeti ptice na udaljenosti od metar, dva, kao u prirodi. Golemi nadsvođen prostor pticama omogućuje boravak na tlu, ali i letenje. Među najzanimljivijim vrstama koje se u volijeri mogu vidjeti su krunati ždral i blistavi ibis te mala antilopa dik-dik. Mladi mužjak i ženka dik-dika u Zagreb su stigli prošle godine, napominje se.

Zainteresirani posjetitelji, poručuje ZOO, moći će naučiti kako izraditi hranilice koje će pomoći pticama tijekom zime.

Edukativni programi “Egzotične zime” u zagrebačkom ZOO-u održavaju se subotom i nedjeljom od 11 do 15 sati.

Komentiraj