‘U veljači ću s Junckerom sva pitanja staviti na stol’

HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

Na početku današnje sjednice Vlade, premijer Andrej Plenković komentirao je aktualne političke događaje.

Osvrnuo se na drugu sjednicu Posebnog stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije i koordinaciju strategija i djelovanja na području obrazovanja i znanosti, koja je održana uoči sjednice Vlade.

“Jutros smo ministrica Divjak i ja s Povjerenstvom održali još jednu sjednicu, usuglašen je tekst javnog natječaja za članove ERS-a i Akcijskog plana, koji će biti upućen u savjetovanje. Nastavljamo s obrazovnom reformom, poručio je Plenković i dodao da će se pristupiti ispunjavanju svih mjera i aktivnosti koje su predviđene Strategijom i Akcijskim planom”, rekao je Plenković.

Komentirao je i granični spor sa Slovenijom. Ponovio je da su pozicije Hrvatske jasne i da se traži dogovorno rješenje za pitanje granice: “Sredinom veljače imam dogovoren sastanak s predsjednikom Komisije i kolegijem gdje ćemo staviti na stol sva pitanja u kontekstu našeg članstva u EU pa tako i ona sa Slovenijom”, rekao je. Pritom je naglasio da se Hrvatska suzdržala od bilo kakvih jednostranih poteza koji bi doveli do incidenata.

Na današnjem dnevnom redu je Nacrt prijedloga zakona o državnoj potpori za istraživačko-razvojne projekte kojemu je cilj pružiti podršku tvrtkama koje se bave istraživanjem, razvojem i inovacijama, i to kroz poreznu olakšicu.

Komentiraj