HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

‘U veljači ću s Junckerom sva pitanja staviti na stol’

Na početku današnje sjednice Vlade, premijer Andrej Plenković komentirao je aktualne političke događaje.

Osvrnuo se na drugu sjednicu Posebnog stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije i koordinaciju strategija i djelovanja na području obrazovanja i znanosti, koja je održana uoči sjednice Vlade.

“Jutros smo ministrica Divjak i ja s Povjerenstvom održali još jednu sjednicu, usuglašen je tekst javnog natječaja za članove ERS-a i Akcijskog plana, koji će biti upućen u savjetovanje. Nastavljamo s obrazovnom reformom, poručio je Plenković i dodao da će se pristupiti ispunjavanju svih mjera i aktivnosti koje su predviđene Strategijom i Akcijskim planom”, rekao je Plenković.

Komentirao je i granični spor sa Slovenijom. Ponovio je da su pozicije Hrvatske jasne i da se traži dogovorno rješenje za pitanje granice: “Sredinom veljače imam dogovoren sastanak s predsjednikom Komisije i kolegijem gdje ćemo staviti na stol sva pitanja u kontekstu našeg članstva u EU pa tako i ona sa Slovenijom”, rekao je. Pritom je naglasio da se Hrvatska suzdržala od bilo kakvih jednostranih poteza koji bi doveli do incidenata.

Na današnjem dnevnom redu je Nacrt prijedloga zakona o državnoj potpori za istraživačko-razvojne projekte kojemu je cilj pružiti podršku tvrtkama koje se bave istraživanjem, razvojem i inovacijama, i to kroz poreznu olakšicu.

Komentiraj