U starinske automobile u Velikoj Britaniji sve se češće ugrađuje električni pogon

Screenshot YouTube

Vlasnici raznih marki starinskih i klasičnih automobila iz Velike Britanije sve češće ugrađuju električni pogon u svoja vozila.

Ovo tržište i segment autoindustrije stalno raste i dobiva na popularnosti. Male tvrtke i automehaničarske radionice, poput jedne iz Walesa, su sve traženije za ovakve preinake. Kolekcionari i vlasnici ističu da su na ovaj način ‘osigurali budućnost’ i smanjili troškove za popravke i održavanje svojih vrijednih vozila.

Voditelj tvrtke Richard Morgan je za medije otkrio da je prije pet godine krenuo s ovim projektom. Sad je potražnja za ugradnjom električnog pogona toliko tražena da se lista čekanja proširila na vremensko razdoblje od dvije godine.

‘Novi život’ se može udahnuti i klasičnim sportskim modelima. Dosta komponenti iz automobila se skoro uvijek vadi, od spremnika za benzin do sustava i kutije mjenjača te diferencijala.

Svakom automobilu se pristupa s velikom pažnjom kako ne bi došlo do pogreške. Nakon prerade starinski modeli zadržavaju šarm i pružaju uživanje u vožnji još godinama.

Komentiraj