U Sredozemno more srušio se američki vojni avion. Pet osoba poginulo

Autor:

26.06.2023.,Split - Ponos americke mornarice, najmoderniji nosac zrakoplova na nuklearni pogon "USS Gerald R. Ford" uplovio je jutros u Split.Golemi brod, koji privlaci poglede Splicana i turista, najveci je ratni brod u povijesti. Dugacak je više od 330, a visok 76 metara, poput solidnog nebodera, s 25 paluba. Gradnja je stajala 12,8 milijardi dolara, a jos je 4,7 milijardi utroseno za istrazivanje i razvoj. Moze nositi 75 zrakoplova. Posadu, ukljucujuci zrakoplovno osoblje, cini 4500 ljudi. Photo: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Zvonimir Barisin/PIXSELL

Pet pripadnika američke vojske izgubilo je život u nesreći američkog vojnog zrakoplova koji se tijekom vježbe srušio u Sredozemno more, priopćilo je u nedjelju Europsko zapovjedništvo američke vojske (EUCOM).

EUCOM nije rekao o kakvom je tipu zrakoplova riječ ni odakle je poletio, ali Sjedinjene Države su nedavno stacionirale nosač zrakoplova na tom području kako bi odvratile svaki pokušaj eskalacije rata Izraela i Hamasa.

“Tijekom rutinske zadaće opskrbe gorivom u letu u okviru vojne vježbe, američki vojni zrakoplov s petoricom vojnika doživio je nesreću i srušio se u Sredozemno more. Petorica vojnika u zrakoplovu su poginula”, navodi EUCOM u priopćenju.

Američka vojska je izvijestila o toj nesreći koja se dogodila “10. studenoga navečer” u istočnom Mediteranu, ne navodeći odmah informaciju o sudbini vojnika.

“Jill i ja molimo za obitelji i prijatelje koji su izgubili svoje voljene – dio svoje duše”, reagirao je u priopćenju američki predsjednik Joe Biden. “Čitava nacija suosjeća s njima”.

Nakon Hamasova napada 7. listopada Washington je pružio vojnu pomoć Izraelu i povećao svoje snage u regiji, napose šaljući nosač zrakoplova USS Gerald R. Ford i druge ratne brodove.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.