U odvojenim eksplozijama u Pakistanu ubijeno gotovo 30 ljudi

EPA/FAYYAZ AHMAD

U nekoliko odvojenih eksplozija u Pakistanu je u petak ubijeno gotovo 30 ljudi, od čega ih je 13 smrtno stradalo u samoubilačkom napadu automobilom bombom jugozapadno od grada Quette, a u još dvjema kasnijim eksplozijama u sjeverozapadnom gradu Parachinaru ubijeno je najmanje 15 osoba, izvijestili su dužnosnici.

U napadu koji se dogodio u Quetti smrtno su stradala sedmorica policajaca. Napad je uslijedio kada su pripadnici snaga sigurnosti zaustavili automobil na kontrolnoj točki kako bi obavili rutinsku kontrolu.

Direktor policije u pokrajini Baluchistan, Abdul Razzaq Cheema, čiji je Quetta glavni grad, za Reuters je rekao da je napadač na kontrolnoj točki detonirao automobil prepun eksploziva. U bolnicu je prebačeno najmanje 13 tijela te 19 ozlijeđenih, kazao je glasnogovornik bolnice u Quetti. Među ranjenima su devetorica policajaca.

Za napad su odgovornost u poruci upućenoj Reutersu preuzeli odmetnuti pripadnici pakistanskih talibana iz grupe Jamaat ur Ahrah.

“Napade ćemo nastaviti sve dok u Pakistanu na snazi ne bude stvarni šerijatski zakon”, kazao je glasnogovornik grupe.

U petak navečer su na sjeveroistoku zemlje u gradu Parachinaru odjeknule dvije eksplozije pri čemu je ubijeno najmanje 15 osoba, kazao je za Reuters regionalni dužnosnik.

Obje su eksplozije odjeknule na tržnici punoj prodavača i kupaca u razmaku od tri minute. Parachinar je grad blizu granice s Afgnanistanom.

Za eksplozije u Parachinaru još nitko nije preuzeo odgovornost.

Komentiraj