U nesreći kod Poreča smrtno stradao muškarac pozitivan na koronavirus

U nesreći koja se u petak poslijepodne dogodila na području Poreča smrtno je stradala jedna osoba, a Stožer civilne zaštite Istarske županije da je poginuli muškarac bio zaražen koronavirusom.

Riječ je državljaninu Albanije, koji je u Istri bio na privremenom radu. “Po protokolu je od preminule osobe, prije obdukcije, uzet bris i utvrđeno je da je osoba stradala u nesreći bila zaražena koronavirusom. To nije osoba koja je preminula od Covid-infekcije, nego je poginula nesretnim slučajem. Svim osobama koje su bile na uviđaju i u mogućem kontaktu sa stranim državljaninom određena je mjera samoizolacije odnosno karantene za one koji nemaju uvjete za samoizolaciju”, izjavio je u nedjelju ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Aleksandar Stojanović.

Načelnik Policijske uprave Istarske Božo Kirin rekao je da je stradali bio u društvu više albanskih državljana, koji se na području Istre nalaze i prije početka epidemije, te dodao da imaju uredno prijavljen boravak za obavljanje poslova, prenosi Glas Istre.

“Policija je u petak, 17. travnja oko 15.25 sati, zaprimila dojavu da je prilikom izvođenja građevinskih radova na kući u naselju Špadići na području Poreča smrtno stradao 51-godišnji albanski državljanin. Djelatnici hitne medicinske pomoći pokušali su reanimirati muškarca, no nažalost bezuspješno.

Na tijelu preminulog muškarca obavit će se obdukcija kako bi se utvrdio uzrok smrti, a policijski službenici nastavljaju utvrđivati sve okolnosti događaja”, objavila je u nedjelju istarska policija.

Komentiraj