U Londonu postavljen mural s Keithom Flintom povodom Svjetskog dana prevencije samoubojstava

Mural u čast pokojnog pjevača grupe The Prodigy Keitha Flinta otkriven je u Hackneyu u istočnom Londonu u povodu Svjetskog dana prevencije samoubojstava 2021.

Pokojni frontmen grupe Prodigy, koji je preminuo u ožujku 2019. godine u 49. godini, tema je novog umjetničkog djela uličnog umjetnika Aksea, koji je ujedno partner s festivalom glazbe i mentalnog zdravlja Headstock. Akselov mural financiran je kampanjom Crowdfunder predvođenom ekipom Headstocka koja je prikupila više od 12.000 eura, s ciljem podizanja svijesti povodom Svjetskog dana prevencije samoubojstava koji se obilježava 10. rujna.

Mjesto na kojem je postavljen mural sa likom Keitha Flinta u Hockneyu nalazi se u kompleksu zadruga na 62 Beechwood Road koje je udaljeno manje od 100 metara od mjesta starog kluba Four Aces u Dalston Laneu, gdje su The Prodigy 1991. godine održali svoj prvi koncert.

Govoreći o muralu, Liam Howlett iz grupe The Prodigyja rekao je: “Poštovanje svima koji su se okupili kako bi realizirali ovo iz razloga koji su nam tako bliski. Akse je učinio Keitha ponosnim.”

Osnivač Headstocka Atheer Al-Salim tim je povodom rekao: “Keith Flint bio je izvorni ‘Firestarter’. Bio je pravi pionir u elektroničkoj glazbi, a ja sam imao sreću vidjeti ga u više navrata s The Prodigyjem. Keith se izvan scene borio sa svojim mentalnim zdravljem i iskreno je govorio o svojim‘ mračnim razdobljima ’. Nažalost, sve je kulminiralo time što si je oduzeo život. Ovaj smo mural stvorili kako bismo se sjetili Keitha i osigurali da njegov plamen i dalje jako gori – ali i kako bismo podigli svijest o samoubojstvima. Nadamo se da će mural pomoći svima koji to vide da znaju da je podrška ljudi od povjerenja blizu.”

Headstock je prethodno surađivao s Akseom na stvaranju murala Iya Curtisa Joy Division, koji je predstavljen u Manchesteru u povodu Svjetskog dana mentalnog zdravlja prošlog listopada.

 

Komentiraj