Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek posjetila je prošlog tjedna Ivanić-Grad i susrela se s gradonačelnikom Javorom Bojanom Lešom, a nakon radnog sastanka obišli su Gradski muzej i Pučko otvoreno učilište Ivanić-Grad, u koje je investirano tri milijuna kuna za obnovu i opremu. Od toga je u prošloj i ovoj godini Ministarstvo kulture izdvojilo 1,4 kuna, a ostatak Grad.

“Iznimno nam je važno da partnerski surađujemo s lokalnim jedinicama samouprave. Posebno pohvaljujem nastojanja Ivanić-Grada koji je spojio kulturu i obrazovanje s razvojem mladih ljudi. Ispred Ministarstva kulture podržat ćemo da se obnovi i starogradska jezgra tako da se očuva i temeljna povijesna struktura grada u opsegu koji je tu moguć”, izjavila je ministrica Nina Obuljen Koržinek.

U sklopu obnove Pučkog otvorenog učilišta potpuno su se i opremile prostorije za održavanje nastave Visoke škole Ivanić-Grad koja će se održavati pod mentorstvom Veleučilišta Lavoslav Ružička iz Vukovara. U listopadu ove godine, početkom akademske godine, očekuju se prvi studenti na stručnom studiju fizioterapije.

“Visoka škola nam je dodatan poticaj razvoja zdravstvenog i sportsko-rekreativnog turizma u gradu. Pritom osiguravamo našim mladima da nastave svoje školovanje te se i potencijalno zaposle u svom rodnom gradu, a ujedno je dodatan motivator za privlačenje i naseljavanje mladih koji će nakon škole imati mogućnost zapošljavanja u Ivanić-Gradu. Sustavnim investicijama ojačali smo programe razvoja mladih, znanja i gospodarstva, ali i osigurali da se naše kulturne i tradicijske vrijednosti kojim se ponosimo očuvaju”, zaključio je Javor Bojan Leš, gradonačelnik Ivanić-Grada.

Komentiraj