U Karlovcu velika izložba pisanica

Turistička zajednica Karlovca je na glavnim lokacijama u središtu grada postavila velike pisanice, koje su izradili likovni umjetnici. Osim ove suradnje između turističke zajednice i članova Udruženja likovnih umjetnika Karlovca, za najmlađe se organizira i potraga za pisanicama, najavljuje visitkarlovac.hr.

Potrage će se održati u šancu podno promenade i na području Zvijezde. Skupljanje jaja i bodova, sportski i natjecateljski duh su na prvom mjestu. U slučaju izjednačenja na kraju će se održati igre.

Karlovačka Zvijezda, Trg bana Josipa Jelačića i izlozi u Radićevoj ulici su tako postali mjesto za umjetničke instalacije i prigodnu izložbu, a fotogaleriju možete pogledati ovdje.

Lokacije u gradu, konkretno u karlovačkoj Zvijezdi još 2013. godine  postala su mjesta za uskrsne sadržaje zahvaljujući entuzijazmu nekolicine osoba koje su zajedno sa zainteresiranima suradnicima realizirali sadržaje koji su doprinosili blagdanskom ugođaju u  gradu. Tako su se povodom Uskrsa u razdoblju od 2013.godine  do danas u karlovačkoj Zvijezdi mogli vidjeti različiti uskrsni radovi, instalacije i umjetnička djela. Budući je izrada pisanica jedan od najpoznatijih običaja u Hrvatskoj najviše su se i mogle vidjeti izrađene pisanice u različitim veličinama i tehnikama kao npr. izrađene od drveta, metala, platna, papira, vune, stiropora, kamena, gline, ukrašene biljkama iz prirode, obojene i oslikane različitim motivima, izrađene dekupaž i quilling tehnikom, ukrašene raznobojnim šljokicama, bušene, oslikane voskom, izvezene na čestitkama i na platnu, heklane…

U sklopu izložbi, osim na lokacijama Zvijezde, velike pisanice su se mogle vidjeti i na zelenim površinama po kojima je Karlovac poznat. Vrijedno je napomenuti da su blagdanskom ugođaju povodom Uskrsa, konkretnije u karlovačkoj Zvijezdi od 2013. godine do danas na razne načine svoj doprinos dali mnogi: vrtići, osnovne i srednje škole, udruge, domovi, KUD-ovi, obrti, tvrtke, župske zajednice, institucije i pojedinci.

I ove godine može se pogledati izložba pisanica, umjetničkih slika i drugih prigodnih ukrasa pod nazivom “Uskrs u karlovačkoj Zvijezdi” i to na Trgu bana Josipa Jelačića i u deset izloga u Radićevoj ulici, a pripremili su je članovi udruge “Ozračje ljubavi” u suradnji s već tradicionalnim sudionicima koji su bili u mogućnosti izložiti svoje radove ili pomoći u realizaciji.

Komentiraj