U covid bolnici već 17 pacijenata: “Trend nije dobar, moramo se uozbiljiti”

 

Koordinator bolničkog liječenja oboljelih od covida-19 Ivica Lukšić jutros je za HRT kazao da je u covid odjelu bolnice KB Dubrava danas već 17 pacijenata. Prije desetak dana, 25. kolovoza, u Hrvatskoj je bilo 167 hospitaliziranih zbog bolesti covid-19. Jučer ih je čak 369. U nedjelju u Dubravi nije bilo pacijenata oboljelih od koronavirusa.

“Trend nije dobar, danas ovdje imamo 17 bolesnika, dva su na respiratoru, znači, od početka ovoga tjedna došli smo na 17 bolesnika. Trebamo se uozbiljiti jer trend porasta bolničkih bolesnika i onih na respiratoru nije dobar, ne možemo ovako ući u jesen jer zdravstveni će sustav biti preoptrećen”, rekao je Lukšić.

Naveo je da trenutno u KB Dubrava pozitivno pet zdravstvenih djelatnika, a još 25 ih je u samoizolaciji. Istaknuo je i da se bolesnici osjećaju sigurno i da dobivaju svu potpunu skrb koja im je potrebna.

Svima je poručio da ostanu odgovorni. “Virus je među nama, život mora ići dalje, ali uz pridržavanje osnovnih mjera možemo značajno poboljšati ovu situaciju”, zaključio je.

Komentiraj