TUŠEK (HAK) O ŠKARI “Vjerujem da silovana žena nije bila jedina”

Redaju se reakcije na uhićenje Damira Škare (HDZ) s optužbama za silovanje djelatnice sigetske filijale HAK-a.

“Žao mi je zbog svega, žao mi je te žene i što joj se to dogodilo, ali vjerujem da ona nije jedina. Sve to pogađa i našu asocijaciju jer je Damir Škaro bio član Upravnog odbora kao predsjednik najvećeg autokluba u zemlji i kluba s najviše intervencija’, rekao je za Jutarnji list Slavko Tušek (na arhivskoj fotografiji desno, lijevo osumnjičenik Škaro), predsjednik Hrvatskog autokluba, kad su ga pitali za komentar uhićenja Damira Škare.

On Škaru poznaje još iz boksačkih dana jer se i sam u mladosti bavio atletikom, ali kaže da su se u jednom trenutku pogubili. Tušek se prisjeća da je Škaro u AK Siget došao sa skupinom ljudi koju je predvodio bivši glavni tajnik HAK-a Ile Baković i da se tamo nametnuo kao čelni čovjek.

‘On je u AK Siget bio sve, i zakon i sud. Poznat je kao veliki autokrat i onaj tko ne postupa po njegovu, ne može opstati u tom autoklubu’, kaže Tušek. Dodaje da je i sam imao neugodnih situacija sa Škarom, ali odmah nudi i objašnjenje zašto je Škaro u Upravnom odboru HAK-a.

‘Predložio sam ga jer je ipak bio na čelu najvećeg kluba po broju članova i intervencija i smatrao da ću tako izbjeći da radi protiv HAK-a’, kaže Tušek. Po njegovu mišljenju, Škaro je živio iznad svojih mogućnosti, često je, tvrdi, ispoljavao obijest i bahatost, i sve to mu na pragu 60. godine nije trebalo.

Komentiraj