Vođa Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, koji je u srijedu izazvao incident u Brogradu, zbog kojeg je hrvatska delegacija skratila službeni posjet Srbiji, održao je konferenciju za novinare, na kojoj je rekao da ‘časni Srbi podržavaju ono što su učinili’.

“Svi srpski patrioti i časni Srbi podržavaju ono što smo moj suborac Filip Stojanović i ja uradili pred Narodnom skupštinom, što smo izgazili hrvatsku ustašku zastavi i što sam ja onda opsovao majku članovima saborske delegacija”, rekao je Šešelj na konferenciji za novinare.

“U Srbiji su reagirali predsjednici Republike, Vlade i Narodne skupštine. Predsjenik Republike je rekao da se ne može izvrgavati ruglu zastava niti jedne suverene zemlje, a ja kažem da može jer je pod tom zastavom izvršena agresija na Republiku Srpsku Krajinu, a 200 tisuća Srba je protjerano, a nekoliko tisuća civila je ubijeno. Pod tom zastavom ustaški režim je iz Hrvatske protjerao više od 300 tisuća Srba. Zato se toj zastavi ne može odavati poštovanje i zato ćemo tu zastavu i dalje paliti, pljuvati i gaziti jer je to zastava hrvatske ustaške države” poručio je Šešelj, prenose srbijanski mediji.

“Mi hrvatsku ustašku državu nećemo priznati sve do kraja okupacije Republike Srpske Krajine. Da bogda nam se desna ruka osušila ako ikad zaboravimo Republiku Srpsku Krajinu. Šta se mi imamo dogovarati s Hrvatima? Kakvo prijateljstvo? Još traže da platimo nekakvu odštetu. Lažu i da smo protjerali Hrvate iz Srbije! Niti jedan! A laže i haški tribunal. Ja sam kao i Tuđman bio za to da se zamijene Srbi iz Hrvatske i Hrvati iz Srbije za kuće, ali i tu su Hrvati bolje prošli. A mene nitko nije slušao. Niti jedan nije protjeran”, nastavio je Šešelj.

Na kraju je najavio i veliki miting, koji će radikali održati 6. svibnja u Hrtkovcima.

Komentiraj