Troskot: “Volontere Mosta čuvat će prijatelji Marka Sladoljeva s tribina. Ovo je dokaz da je Most snažna opcija u Zagrebu”

Zvonimir Troskot, Mostov kandidat za gradonačelnika Zagreba, imao je konferenciju za novinare na Bundeku, koju je sazvao na temu otpada u Zagrebu. Troskot se svrnuo na napad na mlade Mostove volonterke na Trgu bana Jelačića, koji se dogodio u petak.

“To je zabrinjavajuće. Nakon napada na naše volonterke, polomljen nam je i štand u Dubravi. Kome to smeta mladost? Kome to smeta Most? Kome to smeta promjena? Kome to smeta naše zajedništvo?” propitao je Troskot.

Još uvijek, kazao je, nisu ustvrdili motive tih napada i krije li se iza tih događaja neka politička poruka. Dodao je da je sasvim jasno da “jedino koga stari arhitekti ‘novog’ Zagreba ne žele vidjeti na čelu grada i u Gradskoj skupštini je – Most”.

“Stari arhitekti nama neće otvarati vrata ureda gradonačelnika”

“Ovo su jasni pokazatelji da je Most postao snažna politička opcija u Zagrebu i da ćemo igrati važnu ulogu u zagrebačkoj Gradskoj skupštini. Stari arhitekti znaju da nama neće moći otvarati vrata ureda gradonačelnika nogom niti nas ucjenjivati. Borit ćemo se svim silama za dobrobit grada Zagreba i svih njegovih građana. Mi ne uzmičemo i nastavljamo borbu za bolji Zagreb”, kazao je Troskot.

Dodao je i da će Mostove volontere na štandovima čuvati “prijatelji Marka Sladoljeva s tribina”.

Što se tiče teme otpada, tijekom mandata će, kazao je, zatvoriti Jakuševac.

“Napustit ćemo bilo kakve koncepte spalioničarskog pristupa. Zauzet ćemo se za kružno gospodarenje otpadom, kojim je moguće reciklirati 95 posto otpada. Najbolji primjer kako to izvesti ekološki dali su nam Krk i Prelog”, istaknuo je Troskot u subotu.

Komentiraj