Troskot o raspravi Huića i Kekin: “Orešković je bio dobar premijer, opasno je paleosocijalistima dati proračun Zagreba u ruke”

Nova ljevica ovog je vikenda predstavila svoje rješenje za obnovu od potresa uvođenjem samodoprinosa od 0,5 posto neto plaće.

Samodoprinosom bi 1,5 milijuna zaposlenih građana Hrvatske namaknuo gotovo jedna trećina potrebnih sredstava za obnovu potresom pogođenog prostora, zastupaju stav.

Prijedlog čelnice Nove ljevice Ivane Kekin komentirao je Davor Huić, osnivač udruge poreznih obveznika Lipa. On je za taj prijedlog rekao da je “najgrublji i najogoljeniji self-interest koji možeš zamisliti, ali zaogrnut u velike riječi – humanizam, solidarnost i empatija”.

Predsjednica Nove ljevice Ivana Kekin danas je u priopćenju odgovorila Huiću kojeg je nazvala “neuspješnim političarem” koji se “prodao” za savjetnika najgorem premijeru u hrvatskoj povijesti, Tomislavu Oreškoviću.

Ivana Kekin odgovorila Davoru Huiću: “On je poslove sklapao u državnim salonima, dok se Nova ljevica borila na ulici”

Reagirao i Troskot

U nedjelju navečer u priču se uključio i Mostov kandidata za gradonačelnika Zagreba, Zvonimir Troskot. Ne odgovara mu da premijera Oreškovića nazivaju “najgorim u hrvatskoj povijesti”, te tvrdi da upravo to dokazuje da Tomislav Tomašević iz stranke Možemo! nije dobar izbor za gradonačelnika Zagreba.

“Ovo pokazuje koliko je opasna ekonomska politika paleosocijalista iz Možemo”, napisa je Troskot.

Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Želim se oglasiti po pitanju najnovijeg sukoba Nove ljevice/platforma Možemo, odnosno Ivane Kekin, s Davorom Huićem. Kekin tvrdi da ju je Huić grubo oklevetao i da je istina na njenoj strani zbog čega prema njenim riječima Huić mogao odgovarati i na sudu.

U tu prepirku je ničim izazvana uvukla bivšeg premijera Oreškovića kojeg je HDZ srušio a kojem su zastupnici Mosta do zadnjeg trenutka pružali podršku.

Uvlačenje Tihomira Oreškovića u ovaj sukob pokazuje koliko je opasna ekonomska politika paleosocijalista iz Možemo i zašto im je opasno dati proračun i budućnost Zagreba u ruke. Jedinog premijera u povijesti RH koji je smanjio javni dug, pokazao hrabrost i odlučnost za provođenjem reformi koje su ovom društvu i državi toliko potrebne Ivana Kekin naziva najgorim.

Svakom tko imalo poznaje prilike u Hrvatskoj ali i ekonomske zakonitosti je jasno da bi s politikama koje je provodio Orešković danas živjeli u ekonomski snažnijoj i slobodnijoj Hrvatskoj.

Međutim, to nije odgovaralo interesnim skupinama koje stoje iza HDZ-a i političkih elita koje upravljaju Hrvatskom. Njima su odgovarali Sanader i Plenković a čini se da su njih dvojica favoriti i Ivane Kekin i ekipe iz Možemo.

Novoj ljevici se očito više sviđaju neke stare, paleosocijalističke paradigme koje nas i dan danas guraju na samo dno Europske Unije po svim ekonomskim pokazateljima.

Ivana Kekin je svojim istupom zapravo potvrdila tezu da Bandića treba srušiti, ali da Tomašević i ekipa nisu ti koji bi mogli i znali voditi Zagreb jer nemaju apsolutno nikakvo znanje o financijama i upravljanju velikim sustavima.

Zagrebu je potrebno znanje, struka i poštenje a ne prazne demagogije”, napisao je Troskot u Facebook statusu.

 

Komentiraj