TRETMAN KOJI OBOŽAVAJU HRVATICE Jeste li isprobali microneedling?

Autor:

Profimedia

Jedan od trenutno najpopularnijih tretmana estetske dermatologije bockanje je iglicama do krvi. Iako zvuči zastrašujuće, estetski centri su danas puni upravo zbog microneedlinga. O čemu je točno riječ, kako djeluje i tko mu se sve može podvrgnuti, a za koga ipak nije, odgovaramo u nastavku.

Microneedling je minimalno invazivni postupak koji se provodi dermarollerom ili dermapenom, odnosno valjkom “naoružanim” mikroiglicama ili isto takvom “kemijskom olovkom”.

Pomoću ovih sofisticiranih alata tretira se koža lica, vrata i dekoltea te se pritom na njoj stvaraju mikro-pukotine kako bi se potaknula regeneracija, odnosno prirodno lučenje elastina i kolagena.

Svakim ubodom u kožu se unose aktivni sastojci koji su odabrani prema tipu i stanju kože. Iglice kod microneedlinga prodiru do 2.5 mm duboko u kožu, ali tretman nije bolan jer se koristi lokalni anestetik.

 

Za koga nije microneedling? 

Ne preporučuje se trudnicama ni dojiljama, kao ni osobama koje imaju otvorene rane, infekcije, osip, alergični ste na nehrđajući čelik ili imate poremećaj zgrušavanja krvi.

Učinci microneedlinga

Nakon tretmana koža će biti crvena i iziritirana, moguće je ljuštenje i suhoća, no svi ovi simptomi trebali bi nestati unutar otprilike tri dana, nakon čega će lice izgledati svježe, odmorno i zategnuto. Također, nakon nekoliko tretmana nestat će ožiljci od akni i hiperpigmentacijske mrlje.

Za konkretnije rezultate potrebna su tri tretmana, a između svakog treba biti minimalno tri tjedna razmaka. Za veće ožiljke, poput kirurških, preporučuje se šest do osam microneedling tretmana.

Što nakon tretmana?

Dobit ćete preparate za njegu lica, vrata i dekoltea koje ćete koristiti u prvoj fazi, a za dva-tri dana možete se vratiti  koristiti svojoj uobičajenoj reparativnoj kozmetici. Vrlo je važno ne izlagati kožu suncu u prvim danima nakon microneedlinga te koristiti kremu s visokim zaštitnim faktorom.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.