Znate li kako njegovati dekolte i vratiti mu mladolik izgled?

Autor:

Pixabay

Na njegu lica obraćamo pažnju, no samo malo ispod brade situacija je sasvim drugačija, a upravo su vrat i dekolte oni koji prvi pokazuju znakove starenja

Tanka koža dekoltea jednako je osjetljiva kao i okoloočno područje za koje ćemo koristiti specijalne kreme i pri prvim zrakama sunca na nos stavljati velike sunčane naočale. Dekolte će, s druge strane biti zaštićen jedino zimi kada nam je prehladno da nosimo otvorenije majice. U svim ostalim mjesecima, izložen je štetnim UV zrakama.

No, ni zimi ga nije dovoljno ogrnuti šalom ili pokriti dolčevitom. Njega dekoltea podrazumijeva zaštitu od sunca, hidrataciju, antioksidanse i vitamine. I uvijek jednu tanku maramu koju ćete nositi u torbici i po potrebi njome pokrivati dekolte kada sunce upeče. U nastavku otkrivamo nekoliko koraka u njezi dekoltea kako biste mu vratili mladolik izgled.

Zaštita od sunca

Ovo je najvažniji korak i ne treba čekati četrdesete ili pedesete da ga krenete provoditi. Što prije – to bolje. Dekolte je veliko područje na tijelu koje je direktno izloženo suncu, stoga obvezno, bez obzira bilo ljeto ili zima, na kožu dekoltea ujutro nanosite kremu sa zaštitnim faktorom. Ljeti i češće (znojimo se pa i zaštita nestaje). Osim kreme s SPF-om, koristite i, već spomenutu, tanku maramu kojom ćete po potrebi zaštititi dekolte.

Nježno ga očistite

Koža dekoltea je vrlo tanka i osjetljiva pa treba izbjegavati grubi piling. Umjesto grubog ribanja vrata i dekoltea, jagodicama prstiju nanesite blagi proizvod za čišćenje i isperite ga mlakom vodom.

Retinoidi

Anti-aging tretmani podrazumijevaju upotrebu retinoida, derivata vitamina A koji zaglađuju bore, poboljšavaju teksturu kože i brišu nepravilnosti poput ožiljaka od akni i hiperpigmentacijskih mrlja. Retinoidi spadaju u noćnu njegu jer na njih loše djeluju sunčeve zrake, a uvodi ih se postepeno u beauty rutinu, kako bi se koža priviknula.

Serum

Preduvjet zdravoj koži je da bude hidratizirana, a najbolji način da koža dekoltea dobije prijeko potrebnu vodu je korištenje hidratantne kreme ili seruma s hijaluronskom kiselinom.
Prema studiji iz 2014., hijaluronska kiselina ima sposobnost smanjiti pojavu bora, poboljšati hidrataciju kože, čvrstoću i elastičnost te održati kožu mladolikom.

Vitamini C i E

Antioksidansi saniraju oštećenja na koži nastala djelovanjem slobodnih radikala, a vitamin C u tome prednjači, osobito kada je u pitanju njega kože. Kombinirate li ga s vitaminom E dobili ste savršen spoj za njegu dekoltea. Vitamin E koži vraća elastičnost. Potražite beauty proizvode koji sadrže ove vitamine, no i vodite računa da ih unosite u organizam putem hrane. To se zove njega iznutra.

Da zaključimo, anti age njega se ne odnosi samo na lice. Vrat i dekolte zaslužuju jednaku pa i veću pažnju jer je koža na ovim predjelima izuzetno tanka i osjetljiva te zbog toga brže stari. Uzalud vam imati blistavo lice bez bora, ako će vam godine otkriti pogled na vrat i dekolte.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.