TRAGEDIJA U SIRIJI Najmanje sedmero mrtvih i 30 ozlijeđenih u eksploziji automobila

Autor:

epa11207281 Trucks carrying aid to Gaza residents cross from Rafah border to Deir Al Balah town, southern Gaza Strip, 08 March 2024. Since 07 October 2023, up to 1.9 million people, or more than 85 percent of the population, have been displaced throughout the Gaza Strip, some more than once, according to the United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees in the Near East (UNRWA), which added that most civilians in Gaza are in 'desperate need of humanitarian assistance and protection'. The international community is combining efforts to increase humanitarian assistance to the residents of Gaza affected by the ongoing conflict.  EPA/MOHAMMED SABER

EPA/MOHAMMED SABER

U eksploziji automobila na prometnoj tržnici u sirijskom gradu Azazu u subotu je stradalo najmanje sedam ljudi, dok je trideset ozlijeđeno, rekli su stanovnici i spasioci.

Kazali su da ja automobil eksplodirao tijekom najveće noćne kupovine nakon prekida posta tijekom muslimanskog mjeseca Ramazana.

„Vremenski je došlo u trenutku kada je najveća gužva”, rekao je Yaseen Shalabi koji je bio u blizini lokacije eksplozije i kupovao sa svojom obitelji.

Odgovornost za eksploziju još nije izravno preuzeta.

Grad kojim upravlja sirijska pobunjenička skupina koju podupire Turska, a koja se protivi sirijskom predsjedniku Basharu al Assadu, relativno je miran otkako je prije više od dvije godine također zabilježena eksplozija automobila.

Česta meta bombi

Glavni gradovi u sjeverozapadnom pograničnom području posljednjih su godina česta meta bombi detoniranih u prepunjenim civilnim područjima.

Snage civilne zaštite priopćile su da je najmanje 30 ljudi ranjeno te da su oni teško ozlijeđeni prebačeni u lokalne bolnice.

Stanovnici i pobunjenici tog područja već dugo sumnjaju na YPG, kojeg vode Kurdi, a koji kontrolira velike dijelove područja u sjeveroistočnoj Siriji i istočno od Eufrata u sjevernoj Siriji. Drugi, pak, krive skupine vjerne Assadu.

YPG je dugo negirao takve tvrdnje.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.