TOMISLAV ĆORIĆ: “Siguran sam da će Penava ostati u timu HDZ-a”

Ministar zaštite okoliša i energetike i koordinator izbornog programa HDZ-a Tomislav Ćorić u ponedjeljak je u ‘Novom danu’ N1 televizije komentirao aktualnosti oko predstojećih parlamentarnih izbora.

Upitan hoće li parlamentarni izbori biti tema večerašnje sjednice Predsjedništva, Ćorić je kazao kako se sjednice redovito održavaju ponedjeljkom u 18 sati i kako je jedna od tema svakako i aktualna politička situacija.

“Moguće je da izbori budu na dnevnom redu, ali u ovom trenutku smo usredotočeni na epidemiološku  situaciju i oporavak gospodarstva. Što se tiče političkih tema, one će svakako doći na red. U izbornoj smo godini”, istaknuo je Ćorić.

Dodao je da mu je jako žao što je Damir Krstičević napustio Vladu. “Svjesni smo činjenica da je taj njegov častan čin posljedica toga da je u jednom trenutku zatražio predah od napornog posla koji je radio u ministarstvu. Što se tiče promjene tima, ja sam osobno vrlo jasnog stava da je riječ o ekipi koja mora biti najbolja i da predsjednik Plenković izabere ekipu koja je u tom trenutku najbolja za taj posao”, rekao je.

Ističe kako HDZ smatra da je polako došlo vrijeme da one jedinice lokalne samouprave koje nisu u stanju samostalno funkcionirati treba redefinirati te kako se postavlja i pitanje efikasnosti dijela javnog aparata te da će se time morati pozabaviti.

“Ukoliko govorite o županijama, onda smo definitivno stava da ovakav županijski ustroj ima svoje prednosti i da je imao smisla, u odnosu na neke druge prijedloge koji kolaju prostorom. Što se tiče općina i njihovog organizacijskog ustroja, tu vidimo prostor za određene pomake”, smatra.

Ćorić je rekao i kako se razmatra o smanjenju broja ministarstava.

Ćorić je kazao kako nemaju informaciju o tome da vukovarski gradonačelnik Ivan Penava pregovara s Miroslavom Škorom.
“Ukoliko imate osobu koja konkurira na tuđoj listi, tada ta osoba više nije član parlamentarne stranke s druge strane. Ja sam siguran da će Penava promišljati konstruktivno i da ako postoje pregovori da će on ostati u timu HDZ-a”, ističe.

Komentiraj