Tomić predstavljen kao trener Rijeke: “Želim se boriti za trofeje”

Na Rujevici je održana konferencija za medije na kojoj je predstavljen novi šef stručnog stožera Rijeke Goran Tomić. S nasljednikom Simona Rožmana i bivšim trenerom Lokomotive dogovorena je suradnja na sezonu i pol uz mogućnost produžetka ugovora na još godinu dana.

>> Goran Tomić preuzeo kormilo Rijeke

Konferenciju je otvorio pomoćnik sportskog direktora Bijelih Ivan Mance koji je u uvodu rekao: “Na početku želimo zahvaliti Simonu Rožmanu na suradnji, rezultati govore koliko je dobar bio. Ostvario je velike uspjehe, osvojio je Kup Hrvatske i ostvario plasman u skupine Europske lige. Sretan sam što je naš prvi i jedini kandidat za trenera postao trener Rijeke. Gorane, želim ti svu sreću svijeta i puno uspjeha.”

Riječ je potom preuzeo Tomić izjavivši: “Ukazana mi je velika čast i prilika da vodim jedan od najvećih hrvatskih klubova. Želim biti trener velikog kluba i boriti za trofeje tako da se zahvaljujem na velikom povjerenju i časti koja mi je ukazana. Situacija u klubu je sada takva kakva je, izazova se ne bojim, sa svojim stožerom ću napraviti sve da ostvarimo sve ciljeve Rijeke. Da ne vjerujem u kvalitetu ove ekipe ne bih bio tu, nego bih čekao drugu ponudu. Nisam dvojio ni sekunde kada sam dobio poziv, odmah sam prihvatio ponudu i sljedeće jutro se pojavio na Rujevici što dovoljno govori o mojoj želji i volji da vodim ovaj klub.”

Upitan o izjavi da nikad nije doživio takvu mržnju kao na Rujevici, a koju je dao u lipnju prošle godine nakon sraza Rijeke i Lokomotive je pojasnio: “To je neki incident bio, ali idemo dalje. U tom trenutku sam vodio Lokomotivu i dao sve za te boje kluba, kao što ću sada dati sve od sebe na klupi Rijeke. Jedva čekam punu Rujevicu da napokon navijaju za moju ekipu. S te strane nema problema. Imao sam velikih pobjeda i u Osijeku i na Maksimiru, ali Rijeku na Rujevici nisam uspio pobijediti. Specifična je ovdje atmosfera gdje je protivnicima teško igrati.”

Novi strateg nema puno vremena za upoznavanje s momčadi obzirom da ga već u srijedu očekuje sraz četvrtfinala Hrvatskog nogometnog kupa u kojem gostuje kod zahuktalog Osijeka, a potom za vikend i prvenstveni sraz s Dinamom na Maksimiru: “Rekli su da nema goreg rasporeda, ali prepun sam energije i želje da to okrenemo i promijenimo. Kvalitete u ekipi ima, napravit ćemo sve da se u ova dva dana najbolje pripremimo za Osijek. Formacije? Ne bih još o tome govorio, ali sigurno će doći do promjena jer da je bilo sve dobro, ne bih ovdje ni došao.”

Predstavljanje Gorana Tomića kao novog trenera Rijeke:

Komentiraj