TOMAŠEVIĆ: “Tražimo izvanrednu sjednicu Sabora i usvajanje kvalitetnog Zakona o obnovi”

Koalicija Možemo!, Nova ljevica, Radnička fronta, ORaH, Zagreb je naš! i Za grad najavili su da će danas početi prikupljati potpise za peticiju ‘Nema odmora dok ne počne obnova”, kojom se od predsjednika Zorana Milanovića traži sazivanje izvanredne sjednice Sabora nakon konstitutiranja Sabora u srpnju nakon izbora.

“Mi skupljamo potpise da nakon što bude konstituirajuća sjednica zastupnici ne odu na ljetnu stanku, nego da se krene u usvajanje kvalitetnog zakona o obnovi. To nije predviđeno zakonom, to je u ingerenciji predsjednika države, Vlade ili većina saborskih zastupnika. S obzirom na to da ne znamo kada će nova Vlada biti formirana, predat ćemo peticiju predsjedniku”, rekako je u utorak za N1 Tomislav Tomašević iz Možemo!.

Peticija se može potpisat na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu, kao i na Internet stranici koalicije.

Ističe da Zakon o obnovi Zagreba koji je trenutno u javnoj proceduri nije dobar. “Imamo brojne prijedloge izmjena. Ukoliko sa stručnjacima s kojima surađujemo procijenimo da se ovaj ne može popraviti, onda ćemo ići s alternativnim prijedlogom”, rekao je Tomašević.

Ističe kako očekuju da će u Sabor ući s tri do četiri saborskih zastupnika/zastupnica. “Imamo izvrsnu listu u sve četiri zagrebačke jedinice, ali izlazimo u svih 10 izbornih jedinica. Teme su zeleno i otporno gospodarstvo uz dostojanstvene uvjete rada, društvena jednakost i demokratizacija i borba protiv korupcija. S detaljnim programom izlazimo krajem ovog tjedna i početkom sljedećeg. Kao što smo pokazali u Skupštini kako se treba boriti za zelene i ljeve političke vrijednosti, tako ćemo to raditi i u Saboru”, rekao je Tomašević.

Komentiraj