Tomašević objavio natječaj: Evo kako bi trebao izgledati zagrebački Advent ove godine

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević raspisao je natječaj za dodjelu kućica na ovogodišnjem Adventu.

Riječ je o pet lokacija u središtu grada za 93 kućice s ugostiteljskim sadržajima i prigodnom prodajom (rukotvorine, suveniri, božićni ukrasi i domaći proizvodi). Sudeći po broju kućica, ovogodišnji Advent je zamišljen u manjem obujmu nego prethodnih godina.

Posjetitelji će ovogodišnji advent provesti na Trgu bana Jelačića, Europskom trgu, u Bogovićevoj i Gajevoj ulici te na Strossmayerovom šetalištu.

Zainteresirani mogu podnijeti ponude do 18. listopada, a njihovo javno otvaranje bit će 22. listopada u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma u 9 sati.

Cijene ovise o lokaciji i veličini objekta, a kreću se od tisuću do 30 tisuća kuna. Osim jednokratne naknade, koja je početni iznos licitacije, oni koji dobiju pozicije morat će plaćati i dnevnu naknadu po kvadratnom metru za svoj objekt, a ona se kreće od 16 do 35 kuna.

Na lokacijama se postavljaju drvene pokretne naprave, bijele boje, dvostrešnog krova, koje moraju biti prigodno ukrašene zelenim girlandama, osvijetljene nizovima LED dekorativnih žaruljica tople bijele boje (2700 K). Svi uređaji i materijali potrebni za obavljanje djelatnosti moraju se nalaziti unutar okretne naprave, ili iznimno u drvenom spremištu, bijele boje, postavljenom neposredno uz stražnju stranicu pokretne naprave, najveće duljine kao pokretne naprave, širine 0,5 m i visine 1 m. Pokretne naprave osiguravaju sami korisnici, kao i priključak na električnu energiju, navodi se u natječaju.

Natječaj možete pogledati OVDJE.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner