Tom Cruise ne mora u obaveznu izolaciju nakon dolaska u Veliku Britaniju

Uskoro se očekuje nastavak snimanja filma „Nemoguća misija 7“ a neke scene snimati će se i u Velikoj Britaniji. Iako se po dolasku iz Amerike u Veliku Britaniju zbog pandemije koronavirusa mora otići u 14-dnevnu samoizolaciju, britanski ministar kulture Oliver Dowden odobrio je dolazak glavnog glumca Toma Cruisea koji neće morati u samoizolaciju. Kako piše britanski list The Independent, rezultat je to razgovora Cruisea i ministra Dowdena nakon čega je napravljen ustupak za glumce i ekipu svih hollywoodskih hitova koji se snimaju u Velikoj Britaniji.

„Najveći svjetski filmski hitovi i vrhunske tv serije snimaju se u Velikoj Britaniji. Naša kreativnost, stručnost i uspješne porezne olakšice našoj filmskoj industriji rezultirali su time da su lokacije za snimanje u Velikoj Britaniji vrlo tražene, a što omogućuje velike prihode našoj ekonomiji“, izjavio je ministar Dowden dodajući da su odlučili da u kontekstu nastavka snimanja filmova omoguće ulazak malom broju esencijalnih američkih glumaca i tehničke ekipe u Veliku Britaniju bez odlaska u 14-dnevnu samoizolaciju.

U petak je britansko ministarstvo vanjskih poslova objavilo kako putnici koji dolaze iz brojnih zemalja, poput onih iz svih zemalja Europske unije, neće morati u 14-dnevnu samoizolaciju nakon ulaska u Veliku Britaniju. Međutim, na toj listi nisu putnici koji dolaze iz Amerike, kao i iz zemalja Latinske Amerike kao što su Brazil, Čile i Meksiko.

Nedavno je britanski glumac Simon Pegg koji glumi u franšizi „Nemoguća misija“ pa tako i u njezinom sedmom dijelu, objavio kako je plan da se snimanje nastavi u rujnu.

Komentiraj