Todorićev odvjetnik: “Ante Todorić branit će se aktivno jer smatra da nema kaznenog djela”

Prema sumnjama tužiteljstva, Agrokor je oštećen za više od milijardu kuna, a Županijski sud u Zagrebu potvrdio je optužnicu u slučaju Agrokor. Među 15 optuženih su i bivši čelnik koncerna Ivica Todorić te njegovi sinovi Ante i Ivan. Optužnicu i prve poteze obrane komentirao je odvjetnik Ante Todorića Fran Olujić.

Optužnicu još nije vidio

“Optužnicu još ne mogu komentirati jer je kao takvu nisam vidio. Iz priopćenja Državnog odvjetnišrva vidljivo je do obuhvaća vremensko razdoblje i okrviljenike koji su bili obuhvaćeni i u rješenju o provođenju istrage. Dakle, 15 okrivljenika i vremensko razdoblje od 2006. do 10. travnja 2017. kada je u Agrokor ušla prinudna uprava”, rekao je Olujić za RTL Danas.

Slijedi odgovor na optužnicu

“Sigurno ćemo pisati odgovor na optužnicu i koristiti sve pravne mogućnosti za njeno pobijanje jer smatramo da je tijekom istrage koje je provodilo Državno odvjetništvo počinjen niz nezakonitosti, a tu prije svega mislim da činjenicu koja je javnosti već poznata, da je vještačenje povjereno jednom stranom trgovačkom društvu, navodno s obrazloženjem da sva trgovačka društva koja bi to mogla napraviti u Hrvatskoj ili institucije, da bi bile u sukobu interesa, a upravo je ovo trgovačko društvo i osoba koja potpisuje to navodno vještačenje u eklatantnom sukobu interesa jer je najprije radilo, kako za gospodina Todorića, tako i za prinudnu upravu”, rekao je Olujić.

“Isto tako, za vrijeme provođenja državnoodvjetničke istrage tijekom ove godine doneseno je rješenje o proširenju istrage u odnosu na neke okrivljenike, kojima nije bilo omogućeno da tijekom istrage predlažu dokaze koji bi im išli u prilog, a prema samom Zakonu o kaznenom postupku DORH je dužan s jednakom pažnjom prikupljati i dokaze u korist okrivljenika i one koji im idu u korist”, dodao je Olujić.

Ante Todorić i dalje u Londonu

Rekao je da njegov klijent, koji je trenutno u Londonu, nije začuđen ovakvim postupanjem DORH-a. “Kao i do sada, odazivat će se svim sudskim pozivima i aktivno će se braniti jer smatra kako ovdje nije počinjeno niti jedno kazneno djelo pa tako ni ona za koja se njega u ovom trenutku još uvijek sumnjiči”, kazao je.

Komentiraj