Tisuću policajaca čuva članove predsjedništva BiH u Srbiji

Za sigurnost članova Predsjedništva BiH koji će u srijedu stići u posjet Srbiji, brinut će oko 1.000 policajaca u uniformi i civilu, piše u ponedjeljak beogradski tisak.

Bakir Izetbegović, Mladen Ivanić i Dragan Čović dolaze na poziv srbijanskog premijera Aleksandra Vučića a sastanak će najvjerojatnije biti održan u Karađorđevu, navodi beogradski “Blic”.

List piše kako se očekuje da danas u Beograd stignu i pripadnici bosanske Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) koji će imati sastanak sa pripadnicima MUP-a i BIA.

Nakon tog sastanka bit će razrađena i trasa kretanja gostiju iz Sarajeva koja će se povremeno zatvarati za promet.

“Automobil s članovima Predsjedništva BiH pratit će i tri vozila sa najiskusnijim pripadnicima Uprave za sigurnost, okolica Karađorđeva bit će praktično pod opsadom, a čak će Dunavom patrolirati riječna policija i ronioci Žandarmerije”, kaže neimenovani izvor beogradskog dnevnika.

Srbijanski ministar policije Nebojša Stefanović potvrdio je da će članovi Predsjedništva BiH biti, od trenutka ulaska u Srbiju “apsolutno sigurni” i izrazio uvjerenje “da neće doživjeti ništa slično onome što se dogodilo premijeru Vučiću u Potočarima “.

Komentiraj