TIM COOK “Lažne vijesti ubijaju ljudske umove”

Screenshot

Čelnik Applea Tim Cook u razgovoru za britanski Telegraph izjavio je kako lažne vijesti ‘ubijaju ljudske umove’ pozivajući na pokretanje javne kampanje o borbi protiv lažnih vijesti.

“Epidemija lažnih vijesti veliki je problem u većini zemalja”, kazao je dodajući kako smo imali prilike vidjeti utjecaj lažnih vijesti u nedavnim američkim predsjedničkim izborima.

“Morali bi to integrirati u škole, u javnost. Pozivam na masovnu kampanju, a moramo voditi računa o svakoj demografskoj skupini”, rekao je Cook. Dodao je kako porast lažnih vijesti dolazi od beskrupuloznih tvrtki koje su odlučne da pod bilo koju cijenu privuku što veći broj čitatelja.

“Nažalost, nalazimo se u vremenu kada oni koji pobjeđuju provode više vremena pokušavajući doći do što većeg broja klikova, radije nego izlagati istinu. Na neki način to ubija umove ljudi”, poručio je.

Naglasio je kako bi velike tehnološke tvrtke trebale stvoriti neki alat koji bi mogao smanjiti opseg lažnih vijesti. “Moramo to učiniti na način da ne gazimo pravo slobode govora i medija, ali moramo pomoći čitateljima”, zaključio je.

Komentiraj