The Weeknd donirao pet milijun dolara za pomoć gladnima u svijetu

The Weeknd odnosno Abel Tesfaye, porijeklom iz Etiopije, donirao je pet milijuna dolara za World Food Program u sklopu svog kontinuiranog zalaganja za borbi protiv gladi u svijetu.

U ponedjeljak 28. studenog Abel Tesfaye je osobno uručio ček rukovoditeljima World Food Program SAD-a u Los Angelesu nakon njegovog koncerta After Hours til Dawn Tour.

The Weeknd, koji paralelno obnaša dužnost kao veleposlanik dobre volje Svjetskog programa za hranu UN-a, pridonio je fondu s jednim dolarom od svake prodane ulaznice za njegovu turneju po stadionima u Sjevernoj Americi, kao i od prihoda ekskluzivne prodaja majica XO Humanitarian Fund/U.N. World Food Programme.

Osim toga, korporativni partneri The Weeknda, također su se uključili u donacije, dok je upravni odbor Svjetskog programa za hranu SAD-a, zajedno s drugim donatorima, dodao još milijun dolara. Šefovi mjenjačnice kriptovaluta Binance dodali su još 2 milijuna dolara. Prikupljenim sredstvima podržat će se razne aktivnosti Svjetskog programa za hranu UN-a, a dio novca ide za hitnu pomoć u hrani za majke i djecu u sjevernoj Etiopiji.

“Duboko smo zahvalni i skrušeni zbog nepokolebljive podrške The Weeknda, kao i podrške njegovih vjernih obožavatelja i partnera. Abel je inspiracija za sve nas i zahvaljujući njegovim naporima, tisuće obitelji imat će osiguranu hranu i nadu u bolju budućnost.” Izjavio je tim povodom Barron Segar, predsjednik i glavni izvršni direktor Svjetskog programa hrane SAD-a.

Vijest o ovoj donaciji objavljena je nakon što je The Weeknd već najavio da će donirati novac od svake prodane ulaznice diljem Europe, Ujedinjenog Kraljevstva i Latinske Amerike u nastavku svoje turneje 2023. godine.

 

Komentiraj