Teška prometna na autocesti A3, poginuo muškarac

U teškoj prometnoj nesreći koja se sinoć oko 23:30 sati dogodila na autocesti A3, između čvora Buzin i Lučko u smjeru zapada, poginuo je 40-godišnji muškarac.

Kako je izvijestila zagrebačka policija, 23-godišnji vozač pod utjecajem alkogola upravljao je osobnim automobilom marke Alfa Romeo zagrebačkih registarskih oznaka autocestom A3, između čvora Buzin i Lučko u smjeru zapada. Dolaskom do 22 km + 850 m autoceste nije držao potreban razmak, kad se kreće iza drugog vozila iz kojeg razloga je u izbjegavanju naleta na vozilo ispred sebe skrenuo u lijevo u smjeru jugozapada te je prednjim desnim dijelom vozila, naletio na stražnji lijevi dio osobnog automobila marke Land Rover, zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 40-godišnjak, a koji se kretao prometnom trakom u istom smjeru.

Od siline naleta Alfa je odbačena u smjeru sjeverozapada kojom prilikom je u zanošenju naletjela na rubni kamen i na zaštitnu ogradu. Također, uslijed udara Land Rover je odbačen u smjeru sjeverozapada gdje je uslijed nekontroliranog kretanja naletio na rubni kamen i zaštitnu ogradu.

U prometnoj nesreći smrtno je stradao 40-godišnjak, dok 23-godišnjak nije ozlijeđen. 23-godišnjaku je izmjerena koncentracija od 0,89 g/kg alkohola u krvi.

Komentiraj