FaH

TERORISTIČKI NAPAD U MOSTARU? U tunelu eksplodirala bomba, meta bio general

Večeras je u tunelu “Salakovac” kod Mostara došlo do eksplozije ispred vozila u kojem je bio načelnik Zajedničkog štaba OS BiH Anto Jeleč, javlja Dnevni avaz.

Eksplozivna naprava je aktivirana, ostavila je krater, ali srećom ni general Jeleč niti itko iz njegove pratnje nije povrijeđen.

“Bila je eksplozija u tunelu “Salakovac”. Ja nisam povrijeđen niti je moje vozilo oštećeno. Samo sam prošao kroz dim. Ja sam to vidio i prijavio sam policiji i oni vrše istragu”, eksploziju je potvrdio Jelač.

Glasnogovornica Ministarstva odbrane BiH Uma Sinanović potvrdilaje daprovjeravaju navode o incidentu u tunelu “Salakovac”, ali službenih informacija još nema

Sumnja se da je riječ o novom napadu. Policija pretpostavlja da je naprava bačena iz vozila u pokretu, a primijećeno je vozilo koje se ubrzano udaljavalo. Policija je na licu mjesta.

Prema informacijama koje su potvrđene za N1, bomba je eksplodirala ispred automobila u kojem se nalazio načelnik Zajedničkog štaba OS BiH Anto Jeleč. Osoba u automobilu udaljila se u nepoznatom smjeru, a na asfaltu je ostao krater od eksplozivne naprave

Komentiraj