epa

“Teroristička banda upada, bacaju šok bombe, tuku ljude, uhićuju…”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je uhićenje Marka Đurića u Kosovskoj Mitrovici “brutalna provokacija, čin bezumlja i najteži kriminalni akt koji su prištinske vlasti provele na Kosovu”, izvještava televizija N1.

Vučić je nakon sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost kazao da je ta akcija prištinske vlasti očigledno podržana od pojedinih zemalja i istaknuo da je Srbija ispoštovala sve procedure, kao i da su nadležne institucije Kosova obaviještene na vrijeme o posjetu Marka Đurića kao i Nikole Selakovića.

“Mi ne tražimo dozvole, mi njih obaviještavamo”, rekao je Vučić govoreći o tome da su vlasti na Kosovu na vrijeme obaviještene o posjetu srpskih dužnosnika.

Rekao je i kako su Selaković i Đurić na skupu kojem su nazočili mirno sjedili i slušali, te da je Srbija poštovala sve pravne sporazume.

“Mi smo već dobijali informacije da teroristi obučeni u uniforme specijalne jedinice Kosova žele pokazati da mogu zauzeti sjever. To su radili uz podršku Euleksa. To je isti Euleks koji nije zainteresiran da sudjeluje u istrazi ubojstva Olivera Ivanovića… dok su nama govorili samo budite mirni sve ćemo mi riješiti, oni poduzimaju akciju u kojoj teroristička banda upada u Sjevernu Mitrovicu, bacaju šok bombe, tuku ljude, uhićuju Marka Đurića. Valjda zato što im se ne sviđa što on misli o njihovoj terorističkoj državi. Onda su ga tukli na očigled svih, onda se ta banda slikala pošto je to valjda trofej, izveli su ga na ulice Prištine dok mu drugi teroristi zvižde. Mi preko toga nećemo prijeći, svi koji su sudjelovali u otmici, tučnjavi, među njima i dvije osobe srpske nacionalnosti koje su pomagale Albancima”.

Vučić je pozvao građane na sjeveru Kosova da budu mirni i spokojni, jer, kako je rekao, “teroristi neće moći poduzeti ništa protiv njih”.

Vučić je rekao i da Albanci lažu kada kažu da žele uspostaviti Zajednicu srpskih općtina.

“Mi smo sve poštovali, a onda je netko pokušaopokazati kako je jak. Poslali su magarce s dugim cijevima da uhićuju nenaoružane ljude, koji su došli pričati o miru. Sve koji su sudjelovali u napadu naši državna tijela će goniti. Što niste uhitili Selakovića ako već poštujete zakone banditske države. Marko nam se ne sviđa jer je on protiv nezavisnosti, izgleda da je u petak rekao nešto što im se ne sviđa. Imali su samo nalog da uhite Đurića”, rekao je Vučić.

Komentiraj