Tereza Kesovija nastupila u festivalskom programu ‘Pisci i pjesnici na Igrama’

Dubrovnik Summer Festival

Tereza Kesovija nastupila je u okviru popratnog festivalskog programa ‘Pisci i pjesnici na Igrama’ koji se prema konceptu Mani Gotovac, ovog ljeta održava već petu godinu za redom.

Uz petu obljetnicu, Piscima na Igrama pridružuju se i pjesnici, a početak ovoljetnog programa obilježio je vrlo emotivan i intiman koncert Tereze Kesovije, osmišljen pod nazivom ‘Stare ljubavi’. U interpretaciji hrvatskih pjesnika, dubrovačku glazbenu divu pratili su Đelo Jusić mlađi na glasoviru, Mladen Kosovec na harmonici i gitari te Emil Gabrić na violini i violi, a u dijelu programa sudjelovao je i glumac Ranko Zidarić.

U intimnoj atmosferi u atriju Kneževa dvora, poznata pjevačica je, uz brojne ovacije, interpretirala dobro znane pjesnike poput Arsena Dedića, Jakše Fiamenga, Luka Paljetka, Željka Sabola, Iva Vojnovića ali i premijerno izvela ‘Jutarnju pjesmu’ autora Ivice Prtenjače. Dvor kao mjesto susreta s ovim velikim pjesnicima i festivalskom publikom, bio je poseban, što je Tereza Kesovija opisala već na početku koncerta riječima: “Moje srce u Dvoru govori i Dvor govori u mom srcu“.

Tereza Kesovija nastupala je na festivalima u Splitu, Opatiji, Zagrebu, Sarajevu i Beogradu i uglavnom osvajala prve nagrade. Samo na splitskom festivalu ukupno je osvojila deset prvih nagrada žirija i publike, te na Zagrebfestu ukupno sedam pobjeda što ju čini jednom od najnagrađivanijih pjevačica.

‘Pisci i pjesnici na Igrama’ projekt je nastao prema konceptu Mani Gotovac te je prije pet godina postao sastavni dio programa Igara. Tokom održavanja ugostio je velika inozemna književna imena poput Alessandra Baricca i Pascala Brucknera te velikih domaćih pisca poput Iva Brešana, Zorana Ferića, Mate Matišića i brojnih drugih.

Ove godine, uz večer posvećenu hrvatskim pjesnicima u interpretaciji Tereze Kesovije, publici se predstavljaju Drago Glamuzina sa svojom zbirkom pjesama ‘Everest’ (05.08.), dok će večer 16.08. biti posvećena Eleni Ferrante i njenom svjetskom hitu ‘Genijalna prijateljica’.

Komentiraj