Dalibor Urukalovic/PIXSELL

TEDESCHI “Naš uvjet za ulazak u Podravku je izlazak države iz dioničke strukture”

Većinski vlasnik i predsjednik uprave Atlantica Emil Tedeschi u četvrtak je za HRT komentirao mogućnost kupnje Podravke. “Ako će država prodavati, mi ćemo se javiti na taj natječaj, nadam se putem Zagrebačke burze”, rekao je Tedeschi.

“Naš uvjet za ulazak u dioničku strukturu je djelomični ili cijeli izlaz države iz te dioničke strukture, jer danas Hrvatska država s 25,4 posto udjela ima neproporcionalna prava koja nisu u skladu s preporukama EU-a, možemo reći ‘zlatnu dionicu'”, naglasio je Tedeschi.

Istaknuo je kako je istina da su još 2009. pokušali kupiti državni paket u Podravci a isto tako je istina da je tada manjinski partner u vladi Hrvatska seljačka stranka rekla da će srušiti vladu ako se to dogodi. Tedeschi kaže da stoji iza svega što je rekao te kako ništa nije bilo usmjereno prema kolegama iz Podravke, koje cijeni.

“Činjenica je da je uprava Podravke u zadnjih pet, šest mjeseci više puta govorila negativno o Atlanticu i njegovom interesu da kupi vlasnički udio u Podravci. Smatram da je to nepristojno, jer ljudi ionako teško žive, a onaj koji je spreman uložiti milijarde kuna ne kupuje da bi nešto uništio ili zatvorio”, kaže.

Dodao je kako je iza Atlentica više od 30 akvizicija u Hrvatskoj i Europi te kako s povećanjem akapitala imaju sva prava izraziti takav interes.

Komentiraj