Taraba i Sila rasturaju, s Islanđanima će snimati novu tv seriju, ekološki triler “Vulkan”

Variety, jedan od najznačajnijih filmskih portala, javlja kako će hrvatska kompanija Drugi plan, na čijem su čelu Nebojša Taraba i Miodrag Sila, u koprodukciji s američkom kompanijom Upgrade Productions i islandskom kompanijom Act 4, početkom slijedeće godine početi snimati tv seriju „Vulkan“. Žanrovski, serija je označena kao ekološki triler, i nastala je prema ideji Tarabe i Sile, a scenarij su napisali Hörður Rúnarsson i Mateja Božičević, Zagrepčanka koja živi i radi u Americi kao scenaristica, te je radila na seriji „Carnival Row“ koja se prikazuje na streaming platformi Amazon Prime. Serija će imati osam epizoda i snimati će se na Islandu i u Hrvatskoj.

Prema onome što je objavljeno kao radnja serije, ona se odvija nakon što je razorna vulkanska erupcija opustošila Island, a UN-ova direktiva preselila je preživjele stanovnike u Hrvatsku. “Vulkan” prati napetosti koje nastaju dok su ova izrazito različita društva prisiljena naučiti kako živjeti zajedno, preživjeti kulturne sukobe i naposljetku pomoći jedni drugima.

“Oduševljeni smo suradnjom s Act 4 i Drugim planom na ‘Vulkanu’ jer ovu seriju ne vidimo samo kao priču o katastrofi, već kao istraživanje o tome kako se ljudi ponašaju i tretiraju jedni druge u izvanrednim okolnostima. Hörður Rúnarsson i Mateja Božičević osmislili su nevjerojatno uvjerljiv projekt te smo uzbuđeni što ćemo ga dalje zajedno razvijati,” izjavila je voditeljica serije Caroline Kusser iz kompanije Upgrade Productions.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner