Talijan Jonathan Milan pobijedio i u drugoj etapi biciklističke utrke CRO Race

Talijan Jonathan Milan, član momčadi Bahrain Victorious, pobjednik je druge etape ovogodišnjeg izdanja biciklističke utrke CRO Race vožene od Otočca do Zadra u dužini od 163 kilometra.

Milan je do svoje druge etapne pobjede, slavio je i u utorak u Ludbregu, stigao s minimalnom prednosti ispred drugog Francuza Pierrea Barbiera (B&B Hotels-KTM), dok je treći ciljem prošao Talijan Elia Viviani (INEOS Grenadiers).

Mladi, 21-godišnji Talijan izbio je na vrh skupine oko 250 metara prije cilja, dugo se borio rame uz rame s Vivianijem, da bi u završnim metrima iz pozadine stigao Barbier. Francuz je bio siguran kako je prvi prošao ciljnom linijom, ali nakon pregleda foto-finiša ustanovljeno je kako je pobjednik ipak Milan i to s manje od debljine gume prednosti.

Milan je ovom pobjedom još povećao svoju prednost u ukupnom redoslijedu, sada ima 14 sekundi bolje vrijeme u odnosu na drugog sunarodnjaka Sachu Modola (Bardiani CSF Faizane) i trećeg Belgijanca Kennyja Mollyja (Bingoal Pauwels Sauces WB).

“Finiš u Zadru je bio vrlo tehnički zahtjevan i zato sam krenuo u sprint dobrih 500 metara prije cilja. Upravo iz tog razloga je bilo jako neizvjesno u završnici. Itekako ću zapamtiti ovu utrku jer sam ovdje ostvario svoje prve dvije pobjede u karijeri”, rekao je aktualni olimpijski pobjednik u momčadskoj dohvatnoj vožnji.

Početkom druge etape aktivni su bili i hrvatski predstavnici, pa su se tako među sedmoricom bjegunaca našla i dva domaća vozača, Viktor Potočki (Ljubljana Gusto Santic) i Antonio Barać (Meridiana Kamen). Uz njih iz pelotona su se izdvojili još Slovenci Nik Čemažar (Adria Mobil) i Žiga Horvat (Hrinkow Advarics), Poljak Tobiasz Pawlak (HRE Mazowsze Serce Polski), Nijemac Lukas Meiler (Vorarlberg) te Španjoac Jaime Fernandez (Kern Pharma).

Na prolaznom cilju u Perušiću prvi je bio Pawlak ispred Fernandeza i Potočkog, da bi ubrzo potom Fernandez otpao pa je u bijegu ostalo šest vozača. Njih šestorica uspjela su ostvariti i preko tri minute prednosti prije jedinog uspona dana na Prezid.

Kako se radilo o usponu druge kategorije, nagrada za prvog vozača koji je svladao taj prijevoj bila je zelena majica za najboljeg penjača za sljedeću etapu, a samim time i penjanje na pobjedničko postolje na svečanosti proglašenja nakon etape. Stoga ne čudi kako su bjegunci sprintali za prvo mjesto, a Pawlak je u posljednjim metrima nadmašio Potočkog i Horvata.

Neposredno uoči drugog prolaznog cilja u Poličniku iz vodeće skupine otpao je i Barać, a bonifikacije na toj točki osvojili su Meiler, Pawlak i Potočki.

Svi bjegunci uhvaćeni su osam kilometara prije cilja, a u završnici su glavne uloge preuzeli sprinteri.

Treća etapa, 157 kilometara duga dionica od Sinja do Primoštena, na programu je u četvrtak.

Komentiraj