Svjetski program za hranu nastavlja razvijati poljoprivredne projekte za ugrožene skupine

Unsplash/Annie Spratt

Svjetski program za hranu (WFP) ove godine nastavlja s akcijama u 83 svjetske države, čime će pomoći milijunima ljudi. Ujedinjeni narodi slave svoju 75. godišnjicu, dok je ovaj ogranak najveća svjetska humanitarna organizacija koja se bavi problemom gladi i ponosna je na svoje dosadašnje uspjehe.  WFP je na društvenim mrežama naglasio kako se globalna zajednica oporavlja od najveće krize pandemije koronavirusa i da je nužno osigurati dostupnost hrane za ugrožena područja, regije i skupine.

Ova organizacija razvija i razne poljoprivredne projekte za ugrožene skupine  koji se nalaze u izbjegličkim kampovima. Na društvenim mrežama je posebno istaknut projekt uzgoja mahunarki jer su mahunarke “klimatsko povoljan” izvor biljnog proteina.

Mahunarke koriste dušik iz atmosfere i biološkim procesima ga spremaju u tlo, što je jedan od najprirodnijih načina gnojidbe. To smanjuje količnu stakleničkih plinova i upotrebu umjetnih gnojiva. Ističe se kako mahunarke zahtijevaju manje vode od drugih kultura, dok sadnja različitih vrsta dodatno potiče razvoj poljoprivrede i suzbija glad u tim područjima.

Komentiraj