Sutra štrajkaju škole u tri županije

Sindikati su u ponedjeljak, na konferenciji za novinare, objavili kako sutra štrajkaju osnovne i srednje škole u tri hrvatske županije. Nastave neće biti u Osječko-baranjskoj, Istarskoj te Šibensko-kninskoj županiji.

Danas su, podsjetimo, štrajkale škole u pet kontinentalnih županija – Zagrebačkoj, Krapinsko-zagorskoj, Virovitičko-podravskoj, Bjelovarsko-bilogorskoj i Koprivničko-križevačkoj županiji.

Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec na konferenciji je kazao kako je danas u štrajku 90,91 posto članova u štrajku u srednjim školama u županijama koje danas štrajkaju.

“A ukupno od svih zaposlenih je oko 75 posto, tu spadaju i oni koji nisu članovi”, rekao je.

Mihalinec je na konferenciji imao i prezentaciju u kojoj je objasnio zašto žele izmjenu koeficijenata. “”Mislim da je jako važno jer se dijalog s vladom vodi preko medija. A i zaključuje se da savjetnici premijera ništa ne razumiju. Iako su sličnu prezentaciju dobili 6. rujna, a istu prezentaciju smo predstavili Ministarstvu… Ovu analizu smo napravili da bismo imali argumente, koji nam govore zašto sada, zašto ovoliko i zašto koeficijenti”, rekao je Mihalinec.

Komentiraj