Susan Sarandon napunila 74 godine

Rođena je kao Susan Abigail Tomalin 4. listopada 1946. godine u New Yorku, i najstarija je od devetero braće i sestara. Znala je reći kako je, kao najstarije dijete, bila majka svim sestrama i braći te kako joj je trebalo dosta vremena da shvati da ne mora biti majka i svakom muškarcu koji uđe u njezin život. Nakon udaje za Chrisa Sarandona uzima suprugovo prezime i ostavlja ga kao umjetničko ime i nakon rastave.

Jedan od njenih najpopularnih filmova svakako je ‘Thelma & Louise’, kultni je film ceste koji fantastične Susan Sarandon i Genu Davis pretvorio u ikone feminizma. Kada je izišao u svjetskim kinima 1991. godine, film ‘Thelma & Louise’ izazvao je brojne kontroverze. Film ceste s radnjom smještenom u 1966. godinu, u kojem glavne uloge imaju dvije ženske razbojnice oduševio je javnost i kritiku, a njezine glavne glumice prometnuo u zvjezdanu orbitu.

Najveća glumačka imena poput Meryl Streep, Holly Hunter, Frances McDormand, Jodie Foster i Michelle Pfeiffer željele su glavne uloge u tom filmu.

 

Komentiraj