SUMNJA U IZVJEŠĆA: DORH potvrdio da je primio kaznenu prijavu Bože Petrova

Patrik Macek/PIXSELL

Kaznena prijava Bože Petrova DORH-u protiv Ivice Todorića i Uprave Agrokora zbog sumnji u lažiranje financijskih izvješća podigla je buru u javnosti.

Nikola Grmoja iz Mosta podržava potez Bože Petrova te ga naziva hrabrim, no iz oporbe stižu razne kritike.

“Božo Petrov mora shvatiti da je predsjednik Sabora i ne može se ponašati na način da danas prijaviš Gazdu, a sutra ga spašavaš”, kazao je predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

Ivan Vilibor Sinčić iz Živog zida smatra sljedeće: “On će u srijedu podnijeti kaznenu prijavu, a u petak će dignuti ruku za tko zna kakve zakone koji su suprotni.”

Kako prenosi Dnevnik.hr, predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak potez Bože Petrova dovodi u vezu s lokalnim izborima. “Degutantni populizam za lokalne izbore u vrlo ozbiljnom trenutku gdje treba dati druga rješenja”, kazao je.

Ivan Lovrinović iz Promijenimo Hrvatsku kaže da su ovo problematični trenuci jer svaka izjava i potez mogu žestoko pogoršati situaciju.

Iz DORH-a su potvrdili kako su primili kaznenu prijavu. “S obzirom na javno izrečenu informaciju podnositelja, Državno odvjetništvo Republike Hrvatske može potvrditi primitak kaznene prijave za koju pitate te će, kao i u svakom drugom slučaju, postupiti u skladu s relevantnim zakonskim odredbama”, poručuju iz DORH-a, javlja Dnevnik.hr.

Zasad nema službene potvrde provjerava li financijska izvješća Agrokora i Porezni USKOK.

Komentiraj