FOTO: Josip Regović

Šuker pohvalio suđenje u proljetnom dijelu prvenstva

Hrvatski nogometni savez je, kao i svake godine, uoči nove sezone Prve nogometne lige organizirao seminar za nogometne suce i kontrolore, a predsjednik Saveza Davor Šuker pohvalio je suđenje u proljetnom dijelu prvenstva.

Seminar je organizirala Sudačka komisija HNS-a, a održan je od 6. do 9. srpnja u Sv. Martinu na Muri, objavljeno je u nedjelju na internetskom portalu Hrvatskog nogometnog saveza.

“Ako u prvom dijelu prvenstva nije bilo dobro, u drugom je bilo vrlo dobro. Promijenili smo sastav Sudačke komisije, usuglasili drukčije kriterije i način napredovanja, jer ne stiže se iz osnovne škole na fakultet, napredovanje i stasanje je dugo. Bitno je da vodeći među vama sude češće, da hvataju formu i zalet za međunarodne stadione. Vi možete daleko, vi niste lošiji od stranih vedeta”, kazao je Davor Šuker u uvodnom dijelu seminara, te je dodao: “Na nama je da se najbolji profiliraju i forsiraju, da sude stalno i stječu sigurnost. Moramo se promijeniti, moramo se svi potruditi i cilj će napokon biti ostvaren. Uvijek ću biti na strani sudaca, imate moju maksimalnu podršku i molit ću da dobijete što više utakmica vani. Budite to što jeste, sposobni i pošteni, sudite ono što vidite i što vam srce kaže”.

Komentiraj