Hvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović uputila je u nedjelju brzojav sućuti obitelji Marijana Hanžekovića, koji je jutros preminuo u 66. godini života.

“S tugom sam primila vijest o smrti poštovanog gospodina i moga prijatelja Marijana Hanžekovića. Dugo se strpljivo i hrabro borio s teškom bolešću, s vjerom u ozdravljenje, u dobro. Tako je živio cijeloga života. Predanim radom izgradivši uspješnu odvjetničku karijeru, bio je, kao i mnogi članovi njegove obitelji, kojom se ponosio, istinski humanist, često podupirući mnoge akcije i pothvate za opće dobro, nikada to ne ističući.

Bio je čovjek koji je mnogima bio istinski prijatelj, spreman pomoći kad god je trebalo. Njegovom smrću izgubili smo ne samo jednoga od najuglednijih hrvatskih odvjetnika nego i čovjeka koji je iskreno živio vrednote humanizma, u koji je vjerovao. Takva ću ga pamtiti zajedno sa svima koji su ga cijenili i voljeli.

Poštovana obitelji Hanžeković, primite izraze moje iskrene sućuti”, stoji u poruci sućuti predsjednice Grabar-Kitarović.

Preminuo odvjetnik Marijan Hanžeković

Komentiraj