Sanjin Strukic/PIXSELL

Preminuo odvjetnik Marijan Hanžeković

Odvjetnik Marijan Hanžeković preminuo je jutros u Zagrebu u 66. godini života, javlja Jutarnji list.

Rođen je 18. siječnja 1952. godine u Zagrebu. Majka Nada bila je liječnica, a otac Marijan sveučilišni profesor. Nakon osnovne škole upisao je gimnaziju, a 1975. Pravni fakultet u Zagrebu. S kolegama je 1994. godine osnovao je Odvjetničko društvo Hanžeković, Radaković & Partneri koje je kasnije preimenovano u Hanžeković&Partneri.

U svibnju 2014. godine je od Hypo banke preuzeo medijsku tvrtku EPH, koja je u to vrijeme bila u predstečaju. Tvrtka je u srpnju 2016. godine promijenila ime u Hanza Media.

Osnovao je Hrvatski košakrkaški savez kojem je bio na čelu godinu dana. Hobi mu je bilo jedrenje pa je tako 1987. godine u jedrilici prešao Atlantik. Od 1994. do 2000. godien bio je na čelu Hrvatske odvjetničke komore.

Iz braka s javnom bilježnicom Ivom Hanžeković, ima kćerke Anu i Doru. Ana je neko vrijeme radila u očevu uredu, a kasnije je postala članice uprave farmaceutske kompanije Genera koja je isto u vlasništvu njezinog oca. Drugi put se oženio za biologinju Andreu Maceljski s kojom nije bio dugo u braku.

Komentiraj